Section

Sådan klæder du dig rigtigt på til kontoret

Der er generelt ikke nogen deciderede faste krav til påklædning på kontoret, mens der samtidigt er nogle forventninger om hvad der er rigtigt og forkert. Den rigtige påklædning afhænger i høj grad også af den funktion man har i virksomheden, eller på bureauet. Er du en del af ledelsen kan det være særligt vigtigt, at du udstråler seriøsitet og professionalisme udadtil og overfor dine medarbejdere. Har du en rolle hvori du har meget kundekontakt, kan det indtryk du sender gennem din påklædning også være enormt vigtig. Og hvordan skal du klæde dig hvis du er ny på jobbet og måske ikke har mange års erfaring med at finde den rette påklædning til kontoret?

Det er normalt at man kan føle sig en smule usikker når det kommer til at finde den rigtige påklædningsstil. Derfor kommer vi her med nogle do’s and don’ts til at hjælpe dig lidt på vej.

Do’s


• Vær bevidst om den generelle påklædningsstil på din arbejdsplads og det formalitetsniveau der er. Det er vigtigt at have en vis frihed til at kunne klæde sig som man vil, men på en arbejdsplads kan det være lidt anderledes og derfor er der god grund til at holde det nogenlunde inden for rammerne. Når du kender dem, kan du udfolde dig inden for dem.

• Tænk over det udtryk du vil fremvise med din påklædning. Når du ved nogenlunde hvilket udtryk du ønsker din påklædning skal give andre, kan du bedre klæde dig efter det.

• Hav fokus på sammensætningen. Sørg for at dit valgte outfit har en klar retning og at det ikke stikker i mange forskellige. Overvej her ting som farve, materiale og formalitet.

Don’ts


• Glem ikke dig selv og din personlige stil. Klæder du dig i en påklædning som er helt fjern for dig, virker det ikke overbevisende og du vil ikke føle dig tilpas. Udvælg derfor altid noget der afspejler den person du er.

• Hav ikke kun fokus på tøjet, men også på hvordan det bæres. Det nytter ikke noget at du har valgt en påklædning der harmonerer med arbejdspladsen og som afspejler din stil, men som ikke bæres rigtigt. Sørg derfor for, at skjorten er strøget pænt og at pulloveren sidder ordentligt, det vil hjælpe dig med at føle dig kompetent og give dig større tilfredshed.

STILSIKRE SKJORTER TIL KONTORET

OXFORD SKJORTE

A-111, PURE WHITE

845 KR

DOUBLE TWILL SKJORTE

A-141, PURE WHITE

995 KR

SEERSUCKER SKJORTE

A-121, OLIVE GREEN / WHITE

995 KR

JERSEY SKJORTE

A-131, DEEP BLACK

1.095 KR