Section

Sådan opbygger du en god basisgarderobe

For nemt at kunne sammensætte et stilfuldt outfit der spiller godt sammen, er basisgarderoben en sikker vinder. Vi kommer her med vores råd til hvordan du let kan kombinere dit tøj og se godt ud i dag, i morgen og de næste mange år.

Når du skal skabe din basisgarderobe gælder det om både at være planlæggende, langsigtet og strategisk. Det er en tidskrævende proces der godt kan tage helt op til et par år. Du kan dog sagtens komme ret langt på betydeligt kortere tid imens du arbejder mod slutresultatet, som i sidste ende vil være det hele værd.

Skabelsen af basisgarderoben er ligesom mesterkokken der samler de vigtigste basale ingredienser til krydderiskabet, når han har dem, kan han lave rigtigt mange fantastiske retter, uden det store besvær. Tankegangen er den samme, selvom vi flytter fokus fra krydderiskabet til tøjskabet.

Det tøj der skal udgøre basisgarderoben skal som udgangspunkt være neutralt, både i design, farve og model. Derudover skal det være tidløst i dets design, så det holder sit stilfulde udtryk hen over mange år. Det er selvfølgelig også vigtigt at tøjet er af en relativt høj kvalitet. Det er tøj der skal bruges ofte, igennem lang tid og fordi at tøj i god kvalitet, får det bedste frem i dig.

”Have & have nots” og garderobens centrale elementer

Eksempler på tøj som typisk vil være gode at have i basisgarderoben, er hvide, blå og og blåstribet skjorter, navy og sort pullovers, beige og grå chinos og sorte eller brune herresko. Med flere af disse tøjelementer kan du lave overraskende mange kombinationer der giver en flot og pæn påklædning der passer til enhver anledning. Vi er bevidste om, at det kræver et grundigt forarbejde og en del tid og penge, at nå dertil. Men du vil takke dig selv for at gøre det.

Vær klar til at betale lidt ekstra, du får så meget igen

Det tager tid at tilføre gode produkter til basisgarderoben, fordi du skal finde tøj i det rigtige materiale, med de rigtige syninger og en god pasform.Lækkert tøj i høj kvalitet koster, men det giver også så meget igen på den lange bane.

Køber man billigt tøj kan man slippe afsted med ikke engang at bruge tusinde kroner på to skjorter og to par bukser, hvilket kan føles godt lige i momentet. Til gengæld bliver man heller ikke så overrasket når farven på bukserne bliver ringere for hver vask og skjorterne alligevel ikke sad helt så godt og knapperne hurtigt begynder, at sidde løst og kort efter hænger i en tynd tråd.

Kvaliteten følger ikke altid med prisen, men finder du noget du kan lide og formår du at ramme rigtigt på kvalitet og materiale, kan man virkelig mærke en stor forskel. Investerer man sine penge i en skjorte af høj kvalitet med det rigtige materiale, vil man tydeligt mærke at det er pengene værd.