Section

Skjorten til alle ugens syv dage

Oxford skjorten har den unikke evne til at forene det formelle med det uformelle. Skjortens alsidige udtryk giver et utal af kombinationsmuligheder, med en blazer til mere formelle anledninger til oprullet ærmer til afslappet sammenkomster.

Oxford skjorten har den unikke evne til at samle det formelle med det uformelle. Den alsidige skjorte kan kombineres i de fleste sammenhænge, fra en blazer eller et jakkesæt passer den godt til mere formelle anledninger som arbejdsdagen på et corporate kontor, eller til et bryllup. Omvendt er den også rigtig god under en forårsjakke til en grillaften, eller med foldede ærmer til en afslappende gåtur i parken. Med en Oxford skjorte kan man altså ”dresse” sit outfit op til det mere formelle og ned til det nedtonede. En Oxford skjorte i hvid anses typisk som værende mere formel, mens en lyseblå eller blåstribet Oxford er en smule mere uformel. Uanset farven kan man dog sagtens benytte en Oxford skjorte i begge scenarier.

Oxford skjortens alsidighed gør, at den kan bidrage til et outfit der spænder fra det meget formelle, til det pæne og afslappede. Den kombinerer det præsentable look med en casual alsidighed der gør, at den kan bæres ved alle lejligheder. Du kan trygt have den på i alt fra parken til mødelokalet og til mere festlige sammenkomster. Kort fortalt, så er Oxford skjorten en universel skjorte og et must-have i enhver mands basis-garderobe.

Yderligere er det faktisk sådan, at vores påklædning i mange tilfælde har en positiv påvirkning på vores produktivitet. Du vil tydeligt mærke forskellen når du skal i gang med at læse mails igennem før du skal i gang med kontorets (eller hjemmekontorets) andre opgaver. Påklædningen hjælper dig altså med at imødekomme opgaver mere effektivt. Du vil faktisk også mærke den pæne påklædnings effekt når du skal lave et vigtigt telefonopkald med en kunde eller samarbejdspartner, da den hjælper dig med at komme i det rigtige mindset. Du vil altså tale og agere på en manér der er mere kompetent og professionel end hvis du gør det samme i en påklædning der er for afslappet.

Et velklædt outfit bringer bare det bedste frem i dig. Når du er iført en pæn skjorte, pullover eller slipover, eller en kombination af disse påklædningsgenstande, vil du føle dig mere oplagt og bedre gearet til dagens udfordringer. Du vil med andre ord opleve at have en stærkere motivation og et større gå-på-mod der gør, at du vil imødekomme opgaverne med større energi, hvilket oftest fører til bedre resultater. 

Oxford skjorten er din tidløse klassiker og din universelle ven. Én af Oxford skjortens styrker er dens enorme alsidighed. Den passer godt sammen med de fleste andre påklædningsgenstande og kan med fordel benyttes i enhver lejlighed. Derfor er den grundstenen i din Business Casual garderobe og derfor mener vi bestemt, at enhver mand bør eje en Oxford skjorte.

Oxford skjorten har sin oprindelse i Skotland og blev for første gang introduceret i 1800-tallet. Tekstilet var resultatet af et skotsk væveris eksperimententer med i alt fire forskellige stoftyper der alle skulle navngives efter skotske universiteter - Yale, Cambridge, Harvard og Oxford. Oxford-stoffet er dog det eneste der har vedholdt sin popularitet frem til i dag. Oxford skjortens værdi blev i begyndelsen tilskrevet dens stærke holdbarhed.

Senere fandt skjorten sin anvendelse i Indien, da den blev benyttet af polo-spillende engelske soldater, som blev introduceret til polo-sporten under Englands kolonisering af Indien. Her blev de engelske soldater hurtigt bekendte med Oxford-stoffets lethed og gode åndbarhed. Den klassiske Oxford skjorte kendetegnes også som en button-down. Mens de spillede polo kunne de små knapper under kraven gøre det muligt for de engelske soldater, at undgå at kraven blafrede op i hovedet på dem.

Den bedste Pima-bomuldskvalitet

Vores Oxford-tekstil er fremstillet med lange fibre i Pima-bomuld, som er én af de fineste bomuldsarter i verden. I modsætning til almindeligt bomuld er Pima-bomulden en finere bomuldsart der er dobbelt så stærk, som giver skjorten en ekstra lang levetid.

Tekstilen er slidstærk og blød, og vævet som den originale Oxford i en stærk lærredsvævning med 50/1-24/2 trådopbygning, der giver en stærk vævning, som sikrer et langtidsholdbart produkt og en behagelig berøring, samtidig med den helt perfekte gennemstrømning af luft.

Vores Oxfords-tekstil er i den højeste kvalitet og er certificeret med Oeko Tek, GOTS og BCI.

Tidens største stilikoner

Som to af tidens største stilikoner var USA's tidligere præsident, John F Kennedy, Hollywood-skuespilleren Paul Newman og FIAT-legenden Mr Gianni Agnelli, var alle forgængere for at gå med Oxford skjorter. De bar begge skjorten med så meget elegance og cool afslappethed, at de i dag er to af de største ikoner for den legendariske button-down skjorte.

John F Kennedy

Paul Newman

Gianni Agnelli

Udvalget af Appearance Oxford skjorter

A-111, Sky Blue / White

Oxford Skjorte

A-111, Sky Blue

Oxford Skjorte

A-111, Pure White

Oxford Skjorte

A-111, Bright Pink

Oxford Skjorte