Sådan opbygger du en god basisgarderobe

For nemt at kunne sammensætte et stilfuldt outfit der spiller godt sammen, er basisgarderoben en sikker vinder. Vi kommer her med vores råd og idéer til hvordan du let kan kombinere dit tøj og se godt ud i dag, i morgen og de næste mange år.

Når du skal skabe din basisgarderobe gælder det om både at være planlæggende, langsigtet og strategisk. Det er en tidskrævende proces der godt kan tage helt op til et par år. Du kan dog sagtens komme ret langt på betydeligt kortere tid imens du arbejder mod slutresultatet, som i sidste ende vil være det hele værd.

Skabelsen af basisgarderoben er ligesom mesterkokken der samler de vigtigste basale ingredienser til krydderiskabet, når han har dem, kan han lave rigtigt mange fantastiske retter, uden det store besvær.

Tankegangen er den samme, selvom vi flytter fokus fra krydderiskabet til tøjskabet.

Det tøj der skal udgøre basisgarderoben skal som udgangspunkt være neutralt, både i design, farve og model. Derudover skal det være tidløst i dets design, så det holder sit stilfulde udtryk hen over mange år. Det er selvfølgelig også vigtigt at tøjet er af en relativt høj kvalitet. Det er tøj der skal bruges ofte, igennem lang tid og fordi at tøj i god kvalitet, får det bedste frem i dig.


”Have & have nots” og garderobens centrale elementer

Det er en god idé at du danner dig et overblik over hvad du har og ikke har, inden du begynder at sammensætte din ultimative garderobe. Det kan sagtens være at du har nogle af de essentielle ting du skal bruge, at du indser at der er nogle ting der skal kasseres og, at der er flere ting du må på udkig efter. Det er en effektiv tilgang at tage, som hjælper dig med at rette fokus mod det tøj du ikke har og som du skal ud og erhverve dig.


Garderobens helt centrale elementer, som skal danne udgangspunktet for de fleste af dine outfits er naturligvis bukser, skjorter, trøjer, blazere og sko. Det er disse elementer, som du kan kombinere på mange måder, der fører til pæne og alsidige påklædninger du har det enormt godt i. Da tøjets neutrale og tidløse udseende er det der får det hele til at gå op i en højere enhed, er det vigtigt at have dette in mente når du går på jagt efter nyt tøj.

Eksempler på tøj som typisk vil være godt at have i basisgarderoben, er hvide, blå og sorte skjorter, blå og grå pullovers, beige og grå chinos og sorte eller brune herresko. Med flere af disse tøjelementer kan du lave overraskende mange kombinationer der giver en flot og pæn påklædning der passer til enhver anledning.
Vi er bevidste om, at det kræver et grundigt forarbejde og en del tid og penge, at nå dertil. Men du vil takke dig selv for at gøre det.

Vær klar til at betale lidt ekstra, du får så meget igen

Det tager tid at tilføre gode produkter til basisgarderoben, fordi du skal finde tøj i det rigtige materiale, med de rigtige syninger og en god pasform.
Lækkert tøj i høj kvalitet koster, men det giver også så meget igen på den lange bane.
Køber man billigt tøj kan man slippe afsted med ikke engang at bruge tusinde kroner på to skjorter og to par bukser, hvilket kan føles godt lige i momentet. Til gengæld bliver man heller ikke så overrasket når farven på bukserne bliver ringere for hver vask og skjorterne alligevel ikke sad helt så godt og knapperne hurtigt begynder, at sidde løst og kort efter hænger i en tynd tråd.

Kvaliteten følger ikke altid med prisen, men finder du noget du kan lide og formår du at ramme rigtigt på kvalitet og materiale, kan man virkelig mærke en stor forskel. Investerer man sine penge i en skjorte af høj kvalitet med det rigtige materiale, vil man tydeligt mærke at det er pengene værd.

Anbefalinger til basisgarderoben

Oxford Skjorte

A-111, Sky Blue

Oxford Skjorte

A-111, Sky Blue / White

Double Twill Skjorte

A-141, Pure White

Tencel Skjorte

A-112, Denim

Jersey Polo Shirt

A-231, Midnight

Pique Polo Shirt

A-241, Dark Sapphire

Pullover

A-471, Deep Black

Pullover

A-471, Dark Navy

Slipover

A-472, Dark Navy