De fleste trends forsvinder, lige så hurtigt som de opstår. Vi forbinder bæredygtighed med langtidsholdbare designs, hvor materialer, kreativitet og håndværk går hånd i hånd, og med de tidløse og evigt relevante styles som også har en vigtig designmæssig bæredygtighed. Vores fokus ligger på de stilsikre basiselementer, som bør indgå i enhver mands business casual garderobe som mænd har lyst til at gå i både nu og i mange år fremover.

 

 

I et tæt samarbejde med særligt udvalgte fabrikker i Portugal, designer ogAlle vores kollektioner bliver designet i Danmark og produceret i tæt samarbejde med fabrikker i Portugal

OEKO-TEX®

Vi har valgt kun at arbejde med OEKO-TEX®-mærkede tekstiler som er sikre tekstiler, der ikke skader kroppen. Det er ikke til at se eller føle, om der er sundhedsskadelige kemikalier i tøjet, og kun få kemikalier forsvinder efter vask. Vi har vakgt kun at arbejde med tekstiler uden sundhedsskadelige stoffer, og der er faktisk mange alternative og ufarlige kemikalier og metoder, som vores producenter bruger i stedet for de sundhedsskadelige stoffer.
BCI – Better Cotton Initiative

Omkring 50% af det bomuld i vores brugte tekstiler, bliver dyrket i samarbejde med fonden BCI – Better Cotton Initiative, der kæmper for at gøre den globale bomuldsproduktion bedre for de mennesker, der producerer den, bedre for miljøet, den vokser i og bedre for sektorens fremtid, ved at udvikle Better Cotton som en bæredygtig mainstream-vare.
 
Produktion i Portugal
Fokus på CO2-reduktion: Som virksomhed har vi stor focus på CO2-udledningen i forbindelse med transport af vores kollektioner fra vores producenter til vores lager i Danmark. Med produktion i Europa skal vores gods fragtes i kort afstand uden brug af sø- eller luftfragt. Vi samarbejder udelukkende med transport- og logistikvirksomheder, som tager et miljøansvar og som har fokus på en bæredygtig udvikling og handler ansvarsbevidst i forhold til CO2-reduktion.

Med et fokus på ”grønne” fabrikker, samarbejder vi udelukkende med fabrikker, som fokusere på at reducere deres vand og energi forbrug, samt deres CO2 udledning under produktionen. Ift. fabrikkernes vandforbrug under produktionen, ved at denne er utrolig høj, hvorfor det er vigtigt at vores samarbejdspartnere genanvender mest muligt af vandet ved at rense det efter produktionerne. Ved udførelsen af garnerne og især ved indfarvningen af garner og tekstiler, hvor kemikalier skal renses fra vandet så det kan genbruges og så det ikke belaster miljøet.

Ved produktion af tøj, vil der altid en del overskydende spild fra fraskæringer af tekstil samt fejl mm. Det er også her vigtigt for os at de fabrikker vi samarbejder med, går op i at genanvende deres restproduktion eller sørger for at have aftaler der henter deres spild til at genanvende så det ikke blot bliver kørt til et forbrændingsanlæg. 

Vi har som krav til alle vores fabrikker at de som minimum skal have ISO 9001, Oeko-Tex Standard 100 og STeP by Oeko-Tex, for at sikre at fabrikken ikke bruger sundhedsskadelige stoffer i tekstilet såvel som i produktionen.