Section

En introduktion til Seersucker

Blandt de mange forskellige tekstiler der er at finde i tøjuniverset, er det helt på sin plads at sætte lidt fokus på seersucker, for det fortjener det.

Seersucker er et bomuldsmateriale der er vævet på en måde hvor tråde klæber sammen og giver det pæne rynkede look, som i stor udstrækning får stoffet til at holde sig væk fra huden. Dette gør at du i en seersucker skjorte vil mærke de dejlige følger af en lettere varmeafledning og en større luftcirkulation. Materialet gør at skjorten føles let at bære og at du opnår en behagelig åndbarhed. Det er særligt dette der gør seersucker perfekt til om sommeren.

Hvor kommer seersucker fra og hvordan blev det oprindeligt brugt?

Lige så vel som mange andre tekstiler med oprindelse i Indien og andre asiatiske kolonier, fandt seersucker tekstilet en ny målgruppe i Vesteuropa da det blev eksporteret hertil i 1700-tallet. Franske og engelske tekstilproducenter lærte efterhånden selv at producere materialet, som blev eksporteret til amerikanske kolonier i begyndelsen af 1800-tallet, hvor det blev benyttet som et slidstærkt og afkølende tekstil til produktionen af gardiner, betræk til madrasser og arbejdstøj.

I dag associeres det mest med en stil der tilhører studerende på de amerikanske Ivy League skoler, da de der begyndte at gå i seersucker, i 1950’erne gjorde det til en måde at signalere et tilhørsforhold til samfundets overklasse.

Unge mænd fra Ivy League universiteterne i det sydlige og østlige USA bemærkede hurtigt de mange komfortrelaterede fordele ved et sommerligt bomuldsmateriale der er let at ånde i og som er lavet i en slidstærk sammensætning. 

Business Casual, med et strejf af sommer

Selvom seersucker i stor udstrækning tilføre komfort i form af dets afkølende effekt og åndbarhed, må vi ikke glemme dets stærke visuelle appel. Der må nemlig ikke herske nogen tvivl om, at en skjorte i seersucker er flot og stilfuld. I denne sammenhæng er det værd at nævne dens store alsidighed. Seersucker skjorten er prikken over i’et til en sommerdag med et glas afkølende ved hånden og en pæn udsigt ud over vandet, men den kan også sagtens bæres en arbejdsdag på kontoret. Seersucker skjorten tilhører ligesom de øvrige produkter du kan få hos Appearance, Business Casual stilen, men formår særligt at tilføre et strejf af sommer.

Grundet Seersucker skjortens store komfort og alsidighed er det klart, at den er en nødvendighed i den velklædte mands garderobe.